۱. مایکروسافت در ابتدا با نامی متفاوت شناخته میشد
کمپانیهای کمی در دنیا وجود دارند که به اندازهی مایکروسافت شناخته شده هستند. با این حال، این شرکت از ابتدا با این نام شناخته نمیشد و اسم اولیهی آن در تلفظ مشابه اما در نوشتار بهصورت Micro-soft بود که پل آلن (همبنیانگذار شرکت) این نام را برایش انتخاب کرده بود و از ترکیب دو کلمهی Microcomputer (ریزرایانه) و Software (نرم افزار) بهوجود آمده بود.
- پل آلن؛ رفیق فابریک بیل گیتس، در جستوجوی چیزی فراتر از مایکروسافت
۲. لوگوی اولیهی مایکروسافت در کمتر از یک روز طراحی شد
در طول تقریبا نیم قرنی که از فعالیت این شرکت میگذرد، لوگوهای مختلفی برای مایکروسافت طراحی شده است، اما لوگوی اولیهی این شرکت که تصویر آن را در بالای این بخش مشاهده میکنید در کمتر از یک روز توسط بنیانگذاران آن، بیل گیتس و پل آلن، طراحی شد.
۳. برایان انو، موسیقیدان معروف بریتانیایی موسیقی معروف ویندوز ۹۵ را ساخت
برایان انو موسیقیدان مطرحی است که با نامهای پرطرفداری همچون دیوید بویی و کلدپلی همکاری داشته است. اما جالب است بدانید که او شخصیت اصلی پشت تم آغازین ویندوز ۹۵ مایکروسافت است. او در مجموع ۶ آهنگ را که با عنوان The Microsoft Sound شناخته میشوند ساخته است. انو در مصاحبهای با رادیو ۴ بیبیسی اعتراف کرده که این آهنگها را با یک مک ساخته و در زندگیاش هرگز از پیسی استفاده نکرده!
۴. سیستم عامل ویندوز روزگاری نام دیگری داشت
در حالیکه همهی ما بیل گیتس را بهعنوان یک تاجر موفق میشناسیم، واقعیت این است که مهارتهای بازاریابی او هم گاهی نیاز به کمک دارد. زمانی که سیستم عامل ویندوز در دست توسعه بود، گیتس قصد داشت نام Interface Manager را برایش انتخاب کند. این نام برای مدتی درون شرکت و برای اشاره به سیستم عامل مورد نظر استفاده میشد و برنامه این بود که محصول نهایی با همین نام راهی بازار شود.
اما تیم بازاریابی مایکروسافت این نام را شنید و گیتس را متقاعد کرد که آن را به Windows تغییر دهد که ارجاعی بود به پنجرههای متعددی که روی صفحه نمایش داده میشدند و کاربر از طریق آنها میتوانست با سیستم عامل تعامل داشته باشد. در نهایت در سال ۱۹۸۵ این سیستم عامل با نام ویندوز ۱/۰ به بازار عرضه شد.
۵. مایکروسافت آفیس کار خود را روی مک آغاز کرد
مایکروسافت آفیس یکی از معروفترین محصولات نرم افزاری این شرکت است که شامل نرم افزارهای محبوب ورد، اکسل و پاورپوینت است. قطعا شما هم تعجب خواهید کرد اگر بدانید بر خلاف ارتباط واضح آفیس با مایکروسافت، این مجموعه کار خود را با مک آغاز کرد و پس از آن برای ویندوز عرضه شد.
نسخهی اولیهی آفیس در سال ۱۹۸۹ برای مک عرضه شد و یک سال بعد پشتیبانی از ویندوز را هم آغاز کرد. ایمیل فاش شده از بیل گیتس نشان میدهد که علت این اتفاق به انعطاف بیشتر سیستم عامل مک نسبت به ویندوز در آن زمان بازمیگردد که آزمایش محصولات جدید روی آن را سادهتر میکرد.
۶. کارمندان مایکروسافت با اسم مستعار Softie شناخته میشوند
شاید در تصور شما کارمندان معمولی مایکروسافت افرادی جدی بهنظر برسند که دائم با کامپیوترهایشان مشغول هستند، اما این افراد با اسم مستعار Softie شناخته میشوند که در زبان عامیانه به معنای انسانی خوشقلب و احساساتی است که بهراحتی میتوان او را متقاعد به انجام کاری کرد. مایکروسافت در بیش از ۱۰۰ کشور دنیا حدود ۱۸۱ هزار کارمند دارد.
۷. این شرکت روزگاری اپل را از ورشکستگی نجات داد
از دیرباز مایکروسافت و اپل را بهعنوان دو رقیب سرسخت میشناسیم، اما روزگاری هم وجود داشت که مایکروسافت اپل را از ورشکستگی نجات داد. در سال ۱۹۹۷ اپل روی مرز ورشکستگی بود که مایکروسافت با سرمایهگذاری ۱۵۰ میلیون دلاری در این شرکت از ورشکستگی کوپرتینوییها جلوگیری کرد.
گرچه این سرمایهگذاری توانست اپل را نجات دهد، اما زمانی که استیو جابز در کنفرانس Macworld بوستون اولین بار در قامت مدیرعامل اپل ظاهر شد و این خبر را اعلام کرد، طرفداران این شرکت خیلی مشتاق به سرمایهگذاری ردموندیها در شرکت محبوبشان نبودند.
این سرمایهگذاری یک معاملهی دو سر سود برای اپل و مایکروسافت بود و اپل موافقت کرد از شکایت خود مبنی بر کپیبرداری مایکروسافت از سیستم عامل خودش صرف نظر کند. همچنین، اپل اینترنت اکسپلورر را بهعنوان مرورگر پیشفرض رایانههای مک قرار داد.
شاید بیشترین سود این معامله برای مایکروسافت فرار از مشکلات قانونی با وزارت دادگستری آمریکا بود که در آن زمان شکایتی تحت قانون آنتیتراست علیه این شرکت ثبت کرده بود و ردموندیها را به انحصارطلبی در بازار رایانههای شخصی متهم میکرد. کمک به یک رقیب در بازار پیسیها همان چیزی بود که میتوانست مایکروسافت را از شر این شکایت خلاص کند.
۸. این شرکت رکورددار مالکیت پتنت است
مایکروسافت مالکیت بیش از ۷۰ هزار پتنت را در اختیار دارد که بیش از ۵۰ هزار مورد آن در حال حاضر استفاده میشوند. علاوه بر این تعداد، هر ساله هزاران پتنت جدید هم به نام این شرکت به ثبت میرسند که از جمله عجیبترین آنها میتوان به عینک واقعیت افزودهای اشاره کرد قابلیت دید در مه را ارائه میکند. با احتساب پتنتهای فعلی و مواردی که دائما به آنها اضافه میشوند، مایکروسافت یکی از بزرگترین گنجینههای پتنت در دنیا را در اختیار دارد.
۹. یکی از اولین ساعتهای هوشمند دنیا توسط مایکروسافت طراحی شد
در حالیکه فراگیر شدن استفاده از ساعتهای هوشمند به چند سال اخیر برمیگردد، جالب است بدانید مایکروسافت مدتها پیش در طراحی یکی از اولین ساعتهای هوشمند نقش داشته است. این کمپانی در همکاری با شرکت ساعتسازی Timex محصولی به نام Timex Datalink را در سال ۱۹۹۴ راهی بازار کرد که بهعنوان جانشینی برای PDA (دستیار شخصی دیجیتالی) در نظر گرفته میشد که در آن زمان بسیار محبوب بود.
این ساعت به یک نمایشگر السیدی و قابلیتهای هایتک مانند دانلود اطلاعات از یک رایانه بهصورت بیسیم و ذخیرهی شماره تلفنها در حافظهی داخلی خود مجهز بود. همچنین Datalink گواهی ناسا را هم داشت تا برای ماموریتهای فضایی مورد استفاده قرار گیرد و حتی چند مدل از آن با فضانوردان به فضا فرستاده شد.
در حالیکه طراحی این ساعت در زمان خودش بسیار پیشگامانه بود، اما هیچگاه به مرحلهی تجاریسازی نرسید و نتوانست راهش را به هزارهی جدید میلادی باز کند.
۱۰. چرا حفرههای فاضلاب گرد هستند؟
آیا تا بهحال به این سوال فکر کردهاید؟ این پرسش چه ربطی به مایکروسافت دارد؟
بهعنوان یکی از بزرگترین کمپانیهای فناوری دنیا، مایکروسافت شیوهی خاص خودش را برای جذب بهترین استعدادهای موجود دارد. این شرکت به پرسیدن سوالات عجیب و غیرمنتظره برای سنجش کارمندان در طول مصاحبه شهرت دارد.
طبق شایعات، سوالاتی که مایکروسافت میپرسد مانند عنوان این بخش هستند و ممکن است برای یک طرفدار فناوری عجیب بهنظر برسند، اما مصاحبه شونده را به تفکر خارج از محدودهی عادی وادار میکنند و خلاقیت او برای پیدا کردن پاسخ را نشان میدهند.
دیدگاه خود را بنویسید